Nadira

 

 

Hoe ben ik bij Samirah’s buikdanslessen terechtgekomen?

Ik ben in aanraking gekomen met buikdansen door een werkstuk dat ik moest maken op de middelbare school. Voor mijn verslag moesten uiteraard ook foto’s gemaakt worden… Via internet ben ik toen bij Samirah terechtgekomen, ik ging er naartoe met het idee een paar foto’s te nemen en weer weg te gaan. Echter, eenmaal daar, werd mij gevraagd of ik meteen mee wilde doen!

 

Wat deed ik voorheen?

Net als een aantal andere danseressen heb ook ik danservaring opgedaan in andere stijlen. Ik heb vier jaar aan jazz-dance gedaan en één jaar streetdance. Het was wel leuk, maar het was voor mij duidelijk dat deze dansvormen het niet helemaal voor mij waren.

 

Waarom ik graag buikdans en waarom vind ik het leuk om  bij de dansgroep te  zijn?

De eerste paar jaar heb ik bij Samirah voornamelijk de lessen voor beginners en semi-gevorderden gevolgd.
Het mooie aan buikdansen vind ik de sierlijke en vrouwelijke bewegingen die we maken. Voor mijzelf zijn de buikdanslessen dan ook echt ‘lekker’ het hoofd leeg maken, alles om je heen vergeten en ontspannen dansen. Het brengt bij mij een soort van innerlijke rust.
In juni 2012 mocht ik deel gaan uit maken van de optreedgroep (eindelijk!!!).

Het leuke aan het optreden is voornamelijk dat je met een groep mensen op het podium staat die barst van de energie en plezier tijdens het optreden. Aangezien een behoorlijk aantal andere 'danseressen  voorheen andere dansstijlen heeft uitgeoefend, vind ik het dan ook leuk dat ik hiervan, en van hun ervaring op het podium, kan leren!

Momenteel zou ik mijn leven zonder buikdansen niet meer kunnen voorstellen, zo belangrijk is het dus voor mij geworden. Ik hoop dan ook dat ik nog héeééél wat jaartjes kan blijven buikdansen.

 

 Dankjewel voor het lezen, en ik weet zeker dat ik je ooit terugzie!        Nadira