Samirah

 

 

 

Met vier jaar  begon ik met klassiek ballet en deze lessen vormden dan ook de basis  voor mijn verdere dansactiviteiten.  Later ben ik enkele jaren ben ik lid geweest van Showdansgroep Kirchröatsjer Mëedsjer (zie foto hieronder) . In die periode heb ik veel gedanst op de grote carnavalszittingen in Keulen en omstreken én vooral geleerd wat het betekent om voor publiek op te treden!  In 1991 – inmiddels getrouwd – heb ik deze showdansgroep verlaten.  

  Samirah (1e van links) bij de Showdansgroep KM

Na de geboorte van mijn jongste dochter in 1994 hoorde ik dat er in Heerlen buikdansles  werd  gegeven door Yamila. Egypte met zijn piramides én de oriëntaalse dans boeiden mij reeds als kind en ik heb mij dan ook meteen aangemeld. Ik heb jarenlang met veel plezier de buikdanslessen bij Yamila gevolgd. 

Na een paar keer te hebben opgetreden als buikdanseres Samirah, kreeg ik echt de smaak te pakken!

 

Na verloop van tijd werd mij gevraagd of ik buikdansles zou willen geven. In januari 2004 startte ik met een kleine groep. Na een tijdje ben ik met een aantal gevorderde leerlingen gaan optreden als ‘Samirah & the Sisters of Isis’. Daarnaast volgde ik  Flamenco, Tapdans, Jazzballet en Show & Musicallessen.

Tijdens een vakantie in Hurghada, Egypte, heb ik privéles gehad van Hoda Ibrahim en daarna heb ik ook nog deelgenomen aan haar workshops in Stuttgart.

Verder heb ik in de afgelopen jaren nogal wat workshops gevolgd bij o.a. Magdy El Leisy, Morocco, Shahrazad, Reza Farnoush en Jillina Carlano. 

Ik kijk ook met veel plezier terug op mijn optredens in de hotels 'RIU Agadir ' in Marokko en 'Marhaba Palace in Port el Kantaoui, Tunesië.

Het lesgeven geeft mij veel voldoening omdat ik zie dat leerlingen al na korte tijd heel anders gaan bewegen: veel vrouwelijker, soepeler en meer bewust van hun lichaam.

Tijdens de lessen moet iedereen zich op het gemak voelen.  Daarom vind ik het belangrijk dat er respect is voor elkaar, ongeacht het dansniveau dat iemand aan kan.

 

Het optreden is iedere keer weer een feestje... niet alleen omdat we samen dansen, maar vooral door het plezier dat we hebben! En deze uitstraling is - als we de toeschouwers mogen geloven - een van onze sterke punten!

Liefs,   Samirah

 
 
 
 

...