Zahra

In 2007 kwam ik ‘toevallig’ in aanraking met oriëntaalse dans.  Voor mij is buikdansen bewust zijn van je lichaam op een andere manier dan je gewend bent, het gaat om elegantie, trots en zelfzeker bewegen, kortom… je bewust zijn van je vrouwelijkheid.

 

Al vrij snel mocht ik deel uitmaken van de dansgroep van Samirah, voor mij een hele eer en niet meer weg te denken uit mijn leven. Oriëntaalse dans is mijn grootste passie ooit! Telkens weer stap ik in de huid van mijn ‘andere ik’ en ben ik even in een andere wereld.  Mooi aan deze dansvorm is, dat je met je lichaam emotie en ritme kunt laten zien. Alle stijlen spreken voor zich en zijn mooi zoals Modern Bellydance, Tromsolo's, maar mijn voorkeur gaat uit naar de klassieke Egyptische dans, Balady en Saïdi.

Naast het dansen is het voor mij ook een uitdaging om zelf kostuums te ontwerpen en te maken.

 

Ik ben een van de gelukkigen die workshops heeft gevolgd bij, onder andere Reza Farnoush, Serena & Hossam Ramzy en Jillina Carlano ... en er zullen zeker nog veel workshops volgen. Daarnaast ben ik uiteraard Samirah zeer dankbaar omdat ik van haar steeds weer leer! Met trots kan ik nog vermelden dat ik heb opgetreden in Turkije en Tunesië.

Van mijzelf kan ik zeggen dat het voor mij gemakkelijk is me totaal in te zetten om me steeds verder te ontplooien want er is nog zoveel meer en ik wil het allemaal!!

 

Tebrik, Greeting, Gruss, Accueil, Saludo, Groet...      Zahra

 

Klik op de afbeelding hieronder

voor Zahra's eerste solo optreden:

For Zahra's story in English, click here >>